Twijfel is het begin van wijsheid

Twijfel is het begin van wijsheid

Xanne over al haar twijfels en onzekerheden als mama. Verzorgingsproducten van merk A of B, slaapzak of deken? Etc. etc...

Er bestaat een citaat van een Franse filosoof ‘ Twijfel is het begin van wijsheid’. Maar waarom word ik door mijn twijfels dan geen stap wijzer?

Meestal poppen de vragen zich een voor een in mijn hoofd op:

Slaapzak of deken? Speen 2 of nog speen 1? Wieg of toch al de ledikant? Verzorgingsproducten van merk a of merk b?

Yes, No, Maybe?

Vooral moeders moeten veel keuzes maken, maar waarom is dat zo moeilijk vraag ik me af? Ik zal je vertellen, ik ben de meest grote twijfelkont die er bestaat, dus keuzes .. tja die liggen mij niet zo. Nou wil mijn horoscoop ook niet meewerken:

Tweeling Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Tweelingen hebben een tweeledige persoonlijkheid, zijn complex, tegenstrijdig en moeilijk te definiëren. Het positieve hiervan is dat ze zich makkelijk kunnen aanpassen, maar aan de andere kant hebben ze hierdoor twee aangezichten en zijn ze wispelturig. De twijfel slaat vaak toe..

Het beste voor je kleintje

Natuurlijk doe ik mijn best, want je wilt het beste voor je kleintje toch? Dat is wat ze allemaal zeggen, handel op gevoel dan ben je een goede moeder. Maar waarom die hopeloze twijfels!!? Het nadeel als (startende) moeder is dat je altijd maar die keuzes moet maken. Je denkt aan je kleintje en je wilt het beste voor haar of hem. Maar wat is het beste dan? Handelt niet elke moeder op gevoel of is het toch meer het verstand dat je moet gebruiken? Een ding heb ik geleerd: je kunt boeken verslinden, googlen alsof je leven ervan af hangt, maar hé, soms moet je dingen gewoon wél op gevoel doen.

Een verbod op Google

Misschien herken je deze situatie wel ;-) . Daar zit je dan met je telefoon in je hand, je vent kijkt voetbal en jij zit onrustig op de bank te wiebelen. Toch nog even google erbij pakken dan maar…

Dus je typt in …..voedingschema baby 8 weken…. Hè het wordt al ingevuld door google? Dus er zijn meer moeders die dit willen weten. Let’s go! Vervolgens zie je een zwangerschapsforum met als hot topic ‘voedingsschema baby 8 weken’. Yes denk je, ik ben niet de enige, hier ga ik vast een goed antwoord vinden op mijn vraag.

De twijfel

Maar dan opeens zie je 40 reacties en daar komt ie.. ineens… zonder zich aan te melden..hupakee.. DE TWIJFEL. De een zegt dit en de ander zegt dat. De een geeft 6 voedingen, de ander zelfs al 5! Want ja, de consultatiearts zei dit en de oma van die zei weer dat. Dus je legt hopeloos je telefoon weg, Bye bye google bedankt dat je me NIET helpt geholpen.

Ik: Lieverd wat denk jij moet ik nou 6 of 7 voedingen geven en hoeveel dan?!! Hij: Uhm.. wat zeg je? Ik denk dat je… JAAA GOAAAL, GOED SCHOT ZEG!! Ik: Hallo ik vroeg je wat! Moeten we nou 6 of 7 geven? Hij: 6, wat bedoel je.. ik ben ff aan het kijken, zoek het anders op in google.

Trust me, je bent echt wel een goede moeder

Een dag later kom je bij het consultatiebureau en daar wordt je twijfel weggehaald. Je blijkt goed te hebben gehandeld.

Ga op je gevoel af, dan ben je een goede moeder. Als je baby dit nodig heeft en hij/zij geeft het aan, doe het dan’ zegt de kinderarts. Mocht je nou in het vervolg twijfelen, kun je ons altijd bellen met vragen.

Zie je, zo slecht doe je het niet. In het vervolg stop je met twijfelen en ga je op je gevoel af, want je verstand zit er toch wel. Je bent zeker weten een goede moeder!!

Liefs

Xanne Zantman

Door

21 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.