Review Play doh dolle doh doh

Review Play doh dolle doh doh

Je kinderen een spelletje laten spelen dat niet te moeilijk is? Het spel van Play Doh wordt door ons testpanel getest.

Met alle gezellige feestdagen en familie-bijeenkomsten in het vooruitzicht is het natuurlijk heel interessant voor de kinderen om een nieuw spel in huis te hebben. Dit spel van Play Doh leek ons ontzettend leuk, maar vinden kinderen dat ook? Ons enthousiaste drie-koppige testpanel ging voor ons aan de slag! 

Spelers

We hebben het spel gespeeld met drie kinderen van drie jaar, dus eigenlijk onder de aanbevolen leeftijd van 4+. Van de kinderen was er één net drie en de andere twee bijna vier. We waren heel benieuwd of het spel ook voor hen geschikt zou zijn. Of zou het toch echt te moeilijk zijn?

Op de grond

We hebben het spel bewust op de grond gezet in verband met 'rondvliegend materiaal'. De balletjes klei kon je schieten, en het spel laag bij de grond houden zorgde er in ieder geval voor dat de balletjes minder ver gingen. Ook konden de kinderen zelf de balletjes gaan halen zonder helemaal van tafel af te moeten. Met het spel op de grond horen de wegvliegende balletjes er ook bij. Ga je van tafel ben je toch een beetje uit je spel was de gedachte.

Kleien

De kinderen wisten eerst niet zo goed dat ze een spelletje gingen spelen. We hadden van tevoren natuurlijk wel verteld dat we een spelletje gingen doen, maar toen we startten met de klei om balletjes van te rollen dachten ze helemaal dat ze gingen kleien. Ook heel leuk, en eigenlijk een activiteit op zich. Ieder kind kreeg 'zijn eigen kleur' en had zo dus echt iets van zichzelf dat ze in het spel konden gebruiken.

In elkaar zetten

Toen hebben we het spel in elkaar gezet. We hebben uitgelegd dat ze op de knop moesten drukken om het balletje weg te laten vliegen. Het spel hebben we aangezet en nadat het eerste balletje vloog waren ze meteen enthousiast. Hé, dit is leuk! Nu was ook het wegschieten van de balletjes al een leuk spel.

Schieten!

Grappig was ook dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakte of de kinderen raak schoten of niet. Ging het balletje mis (en rolde het dus ergens door de kamer) dan renden ze er vrolijk achteraan om de balletjes te halen. Het spel waren ze dus nog niet eens echt aan het spelen, maar we hebben ze zo even door laten gaan.

Balletjes in de emmer

'Ja, en probeer nu je balletje in de emmer te krijgen!' Toen dat een keer lukte was het spelen helemaal top. En zodra de jongste het ook lukte er een in te krijgen bleef ze maar verbaasd naar de emmer kijken: heb ik die daarin gedaan? Het lukte ze allemaal minimaal 1 keer het balletje in de emmer te krijgen. Voor de kleinsten is het wel handig als je zegt: 'ja, nu!' zodat ze een beetje weten wanneer ze moeten schieten.

3-in-1

Ze wilden de balletjes er in eerste instantie uithalen, maar toen we zeiden dat ze een nieuwe mochten maken vonden ze dat natuurlijk he-le-maal niet erg. Kleien, schieten en in de emmer schieten, het leken wel drie spelletjes in plaats van 1!

Opruimen

We hebben de kinderen hun 'eigen' kleur op laten ruimen, dus alles zat weer netjes in de potjes en de kinderen hebben daar prima bij geholpen.

Eindoordeel

We hebben nog kritisch gekeken of het spel minpunten had, maar eigenlijk konden we die helemaal niet vinden! Wel een aantal voordelen. Een groot voordeel aan dit spel is dat alle kinderen tegelijk kunnen spelen. Niemand hoeft op zijn beurt te wachten dus kunnen ze allemaal lekker hun gang gaan.

Zelf kiezen

Een tweede pluspunt is dat kinderen zelf kunnen kiezen hoe ze de balletjes in de emmer schieten. Ze kunnen echt met hun vinger schieten, of gewoon met hun hele hand op de knop drukken. Zo is het ook voor de jongere kinderen makkelijk te leren. Voor de jonge kinderen is het ook niet belangrijk dat er een winnaar is. Het is vooral leuk om lekker aan de slag te gaan en te proberen de balletjes erin te krijgen. Conclusie - zeer actief en leuk spel voor kinderen van verschillende leeftijden.

Play Doh Dolle Doh Doh is onder andere verkrijgbaar bij de Bijenkorf, nu tijdelijk voor 20,96!  

Marleen vans

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.