Stilte voor de storm

Stilte voor de storm

Nog 3 weken en dan is het zover…

Er is een echte stilte voor de storm. Je weet wat je te wachten staat, maar toch heb je werkelijk geen idee. De onzekerheid van ‘wat gaat er komen? Hoe ga ik dit ervaren.. hoe zal het leven straks zijn?’ De spanning stijgt, de kriebels zijn er en dat er een wonder gaat gebeuren is één ding dat zeker is. Maar hoe het moment suprême zal zijn, dat is natuurlijk één groot vraagteken!
 Ik vind het in ieder geval reuze spannend! Alle info om mij voor te bereiden neem ik in me op en hoop ik zelfs te onthouden, maar een zwangere vrouw blijft natuurlijk een zeef, dus tja.. ik ben het grotendeels alweer vergeten! 

Wanner komt ze nouuu?


Toen ik nog niet met verlof was hunkerde ik naar mijn verlof, want wat leek me dat heerlijk, die zeeën van tijd! Nu ik dan eindelijk in mijn ‘laatste loodjes’ zit kan ik niet wachten tot de kleine er is en ik mij met haar mag bezighouden, wat natuurlijk een dagtaak zal zijn. Wanneer komt ze nouuuu?!

Geniet er nog maar even van meid, straks is je tijd schaars en ben je blij met een uurtje vrij. 
Slaap lekker uit, ga niks doen… nu kan het nog!!

.... natuurlijk zo lief die goede adviezen maar ik ben zó nieuwsgierig, ik wil haar zien!!

De nachten

De nachten zijn voor mij een ‘bummer’, het plafond heb ik uitgebreid bestudeerd en na 1000 schaapjes tellen ben ik tot de conclusie gekomen dat ik: YEP, nog steeds wakker lig en zeker niet in slaap ga vallen. Ik maal over de boodschappen; ik moet nog beschuit met muisjes halen!! En de anaconda (voedingskussen) , die mij beter zou moeten helpen slapen, ligt gezellig tussen mijn man en ik in, maar nee…. het helpt voor geen meter.

We moeten nog...?

Ik: Lieverd, we moeten nog enveloppen bestellen voor de geboortekaartjes. Hij: Komt goed schat, ga maar lekker slapen. Ik: Nee maar echt, dit moeten we niet vergeten. Hij: Trusten Ik: En wat we dus ook niet moeten vergeten….. Hij: zzzzzzzzzzzzzz…. Ik: Joehoeee…hoor je me?

Ik heb maar geaccepteerd dat het moment nu echt is gekomen: de middagdutjes. Zo kan ik accepteren dat de slaap er in de nacht niet van gaat komen en kan ik toch een beetje rusten.
 Het hoort er allemaal bij volgens de verloskundige. Je lichaam maakt zich klaar voor de slapeloze nachten die je straks gaat krijgen.

Moederinstinct

Je moederinstinct gaat werken en je zult eraan moeten geloven!

 De komende weken ga ik mij er dan maar aan overgeven; de slapeloze nachten, de nesteldrang, de shopverslaving (kopen met korting als zwangere vrouw is gevaarlijk en wat zijn er veel leuke babysites), de to-do lijsten, de dikke buik en de middagdutjes! 

De laatste loodjes

Ik kan niet wachten tot de kleine meid er is, om haar vast te houden, te knuffelen en alle liefde te geven.

Voor nu neem ik eventjes afscheid van jullie en ga ik ECHT nog even genieten (ja je hoort het goed), genieten van de laatste loodjes ;)!

Tot na de bevalling!

Liefs

Xanne Zantman

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.