Eindelijk is het dan zover, mijn verlof!

Eindelijk is het dan zover, mijn verlof!

Neem een kijkje in het leven van Xanne. Ze vertelt je alles over haar leven als moeder.

'Nesteldrang komt voor bij de zwangere vrouw en komt het meest tot uiting ruim één maand voor de bevalling. Mannen kunnen soms ook last hebben van nesteldrang, aangestoken door hun zwangere vrouw.’

Verlof

Eindelijk was het dan zover, mijn verlof! Ik keek er stiekem toch wel een beetje naar uit. Na een periode hard werken was de tijd dan eindelijk gekomen. Ik mag in de relax-modus. Tenminste, dat is wel de bedoeling! Want toen mijn verlof inging kwam er toch een kleine angst om de hoek kijken: wat als ik me nou ga vervelen? En wat voor to-do’s heb ik dan? Of mag ik die dan niet hebben? Kan ik mij dan wel toegeven aan het échte rusten?

Toegeven aan rusten

Ik zal het even toelichten. Je hebt rusten, als in lekker op de bank zitten met je voetjes omhoog. Je rust, maar eigenlijk zit je te malen over alle dingen die je nog moet doen; over de kleur van de wand van de babykamer, welke maat rompertjes je moet kopen. Je kent het wel… Je kunt ook kiezen voor het échte rusten; de welbekende middagdutjes – je hoofd is leeg – geen to-do’s – alleen maar slapen – het échte rusten dus! Het klonk mij als muziek in de oren, die middagdutjes!

Middagdutjes?

Inmiddels zijn we twee weken verder, maar waar blijven die middagdutjes nou? Tja, ik had ook wel een groot project op mij genomen, namelijk de babykamer! Tot grote verbazing hebben mijn man en ik deze klus in een korte tijd geklaard! Veel babyzaken, bouwmarkten & een lik verf op de muren later was het dan eindelijk af!

Nesteldrang

Ook die verdomde nesteldrang kwam om de hoek kijken: schoonmaken, opruimen, wassen – alles moet en zal klaar zijn voor de kleine komt!

‘Lieverd we hebben nog 8 weken he’, zei m'n man verbaasd. ‘Dat gaan we nooit redden’ grapte hij. ‘Jaaaa, maar ze kan ook eerder komen, dus alles moet af!’ riep ik hysterisch.

Knuffels die we hebben gekregen pronken in het kamertje en de kleertjes zitten in de kast en in de commode. Finally heeft alles een plekje, je begrijpt: dat voelt als échte rust.

Vogelnestje

Heel even voelde ik me een moedervogel. Op zoek naar de perfecte takjes en bladeren om een mooi nestje te creëren voor haar minivogel. Comfortabel, veilig en klaar om het kleintje te ontvangen. Vroeger in de oertijd zochten de vrouwen bladeren, veren en takken. Nu kopen we wiegjes & ledikantjes en worden we wild van kortingen in babyzaken!

Mannen

Maar hoe zit dat dan met die nesteldrang van mannen? Google zegt hierover:

‘De nesteldrang voor mannen uit zich vaak in het verbouwen van een kamer, klussen in huis of het opruimen van de schuur. Ook bij de man komt de nesteldrang vaak één maand voor de geboorte tot uiting. Hoewel mannen dit niet onder invloed van het zwangerschapshormoon doen, worden ze hiertoe wel aangezet door hun zwangere vrouw. Wanneer de vrouw nesteldrang gaat vertonen, zal de man vaak onbewust dit gedrag overnemen en druk gaan klussen in huis.’

Aha.. dat verklaart alles ;-)!

Tot snel,

Liefs

Xanne Zantman

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.