The mommy dates

The mommy dates

Lekker met de kleine uit eten? Waarom niet? Kirsty over haar eerste mommy date met andere mama's.

Daar zit ik dan… op een zondagmiddag... kind tegen me aan... flesje in haar mond... We zijn net even met mijn schoonvader – Antal natuurlijk en mijn zus met Lot naar de Markthal wezen kijken. Moet je gezien hebben… maar ik had nog wel even zonder gekund hoor! Whahaha! Wat een massa-hysterie!

Tijd voor koffie

Maar goed – daarna was het tijd voor koffie… voor even zitten (natuurlijk met taart – want we waren bij Zoet&Zout – Googelen maar en ga ernaartoe!) en voor de kinderen om even los te gaan. (Kan me voorstellen dat je heel agressief wordt van tegen honderden benen en billen aan kijken).

Bijna dertig

En daar zat ik… even Teddy de fles geven en tegelijkertijd zaten er een stel meiden wat te drinken… Ik kon het niet helpen dat ik hun gesprek opving. Een van hen werd bijna dertig… dan zou het leven toch wel soort van over zijn… Wat ouhouhouuuuddd… Nou zei een ander 'Ik ben al 25….' Ze ging het ook niet vieren hoor haar verjaardag… Ze zou het als een spiritueel moment voor haarzelf beschouwen…

What the…?! Misschien moet ik ooit mijn mond eens leren houden maar ik kon het echt niet laten om te vragen hoe het dan wel niet met mij gesteld was… Kon ik maar beter met pensioen. Een grote zak over mijn hoofd trekken… Hoe durfde ik me nog te vertonen met mijn 37!! Jaja – u leest het goed – jaar?!!

Niet oud

De dames schrokken… Logisch – want ik had mijn grote mond weer eens opengetrokken… Maar nee… ik had het helemaal verkeerd… Ik was niet oud… Ik had juist iets groots neer gezet… Ik was MOEDER… Dus…

En zo zag ik mezelf zitten… Met mijn nieuwste mini mensje op schoot en keek naar de meisjes naast me… Zou ik zelf ook weer zo willen zitten?...

Speeldates

Maar hoe ik er dan nu bij zit?!

Met kind! Of kinderen!! Want the newest thing in my life is… The Mommy Date! Speeldates!! Nooit echt gedaan – maar hé – kinderen kunnen gewoon mee. Mee naar zakelijke afspraken – of mee naar andere moeders. Gaat prima en is superleuk.

Ontbijt-daten

Helemaal fijn dat er ook steeds meer zaakjes komen die hier op inspringen. Zo ging ik ontbijt-daten bij de Ontbijtbar… Staat een grote mand met speelgoed! Top! En… ook niet onbelangrijk – ze hebben kinderstoelen. Goeie – en niet van die halfgare waar je toch heel de tijd je kind vast moet houden omdat het anders ergens er half uit bungelt.

Of Coffee and Kids ! Met een hele speelruimte beneden! En als je dan een sapje bestelt voor je kind krijg je dat in een plastic bekertje met een rietje – niet zo’n sloot appelsap die ze toch niet op krijgen.

Boerderij

En laten we Hopper niet vergeten! Met een keukentje en boerderij waar de kinders los kunnen gaan! Nadeel daar alleen is dat het boven is en vlak bij de trap waardoor je toch steeds een beetje op het puntje van je stoel zit voor het geval dat…. Nou is hun koffie sterk genoeg om je alert te houden, dus dat scheelt.

Nooit helemaal uitgepraat

Enige verschil is dat je je gesprekken nooit echt af kan maken omdat er altijd wel een ‘ Mama… mag ik…’ Of ‘ Klap... boem… au...’ of iets dergelijks tussendoor komt. Maar hé – das ook niet erg – want op deze manier ben je nooit echt helemaal uitgepraat op het moment dat je naar huis moet.

En zo moet je dan toch weer een nieuwe date plannen. Met wijn… die hoe ouder hoe beter wordt… Net als wij… The Mommy’s! Whoehaaaaaa!!! Hahahahaha!!

Proost!

Kirsty Nagel

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.