Zwanger en kortingen

Zwanger en kortingen

Kopen met korting is altijd verleidelijk voor een vrouw, maar kopen met korting tijdens je zwangerschap is bijna gevaarlijk!

Want dat een vrouw wild wordt van kortingen, dat kan elke man bevestigen! Natuurlijk geven we de hormonen grotendeels de schuld…

Babywinkels spelen daar zeer goed op in. BEWUST. Ze maken misbruik van het feit dat vrouwen in hun zwangerschap niet helder na kunnen denken. Je bent gevoelig, je zit in een nieuwe fase van je leven en je wilt het beste voor je baby. Je begrijpt, een portemonnee en een winkel is dan gevaarlijk terrein!

Ik hoor bij die groep

Zo heb ook ik vorige week ervaren dat ik mij definitely bij die groep vrouwen kan aansluiten. Het begon allemaal met een lijstje (mijn favoriet, lijstjes). Wat moeten we nog aanschaffen voor de kleine meid? Mijn man heeft mij nadrukkelijk gevraagd me eindelijk eens een keertje aan het opgestelde lijstje te houden. Want spullen kopen buiten het lijstje is niet volgens afspraak.

Nee, we hebben dat écht niet nodig.

Op naar de Prénatal. Met mijn man (die er een klein beetje weinig zin in had overigens ;-), tja het blijven toch mannen). Daar was afgelopen week namelijk de “Mama Mazzeldagen”. Nou ik kan je vertellen, mazzel heb je zeker….. als je met lege handen naar buiten komt. Want 1 ding staat vast, dat gebeurt vrijwel nooit!!

Stick to the plan

Met het lijstje in de hand gingen we op shopavontuur: de Tripp Trapp stoel was het doel & een kleine accessoire voor de kinderwagen. Het parcours werd al snel gewijzigd door mij:

Zag ik daar nou 20% korting op alles? ALLES? Ik zie je zo, ben even boven! Stick to the plan…! riep hij me nog na.

Een uur later was de Tripp Trapp stoel en de accessoire voor de kinderwagen in de pocket, net zoals tig andere koopjes die NIET op het lijstje stonden. Hmmm, hoe ga ik dit nu uitleggen? Mijn man kwam aanlopen en lachte hardop:

Kon je het weer niet laten? Maar we hebben het nodig!! zei ik.

Maar je begrijpt, ik werd totaal niet geloofd… Toen we de winkel uitliepen zag ik hordes stelletjes waarvan de mannen er met een angstig gezicht bij liepen. Die hopen natuurlijk dat de lijst het wint, maar we weten allemaal… dit is een kansloze zaak!

Waar is de delete knop?

Twee dagen later kreeg ik een email in mijn inbox van een kindermerk met in het onderwerp ‘Nu 35% op de hele kindercollectie’... Even begon ik te twijfelen… Wat hadden we nou nog nodig? Maar uit eigen veiligheid heb ik die mail maar snel gedeletet ;-).

Liefs!

Xanne Zantman

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.