There’s a first time for everything (oooh yeah!!!)

There’s a first time for everything (oooh yeah!!!)

Voor alles is er een eerste keer. Heerlijk eten met zijn viertjes, voor het eerst zelfs schommelen en wat nog meer allemaal.

Zal ik het eerste –voor de eerste keer– nieuws er dan maar gelijk in knallen… Want man – wat een fijne eerste keer was dat! En wat fijn dat het niet bij die ene eerste keer is gebleven!

Lucky shot?

(Toch best fijn dat het duidelijk is dat ik het niet over DE eerste keer heb hè... gezien de twee kinders waar mijn verhalen over gaan… Anders had je nu misschien een beetje ongemakkelijk op de bank, achter de computer –of waar je mijn schrijfsels dan ook leest– gezeten! Whahahaha – haal adem… ik heb het over… ) Teddy SLAAPT DOOR!!! Man o man hoe lekker is dat! Waren we toch even bang dat het gewoon een lucky shot was… ondertussen weten we… We kunnen ‘s nachts slapen! Hip Hip Hooray!!!

Tweede keer

En dan de tweede eerste keer – die gelijk samen ging met de derde eerste keer (snap je hem nog?) De duobak is in gebruik!! Na het steeds op mijn buik dragen van Teddy en Sammie dan in de wandelwagen gezet te hebben, heb ik ze nu kennis laten maken met Phil & Teds. Phil & Teds, meet Sam & Ted! Direct de beste vrienden! En dus hup – de Nikieeeessss aan de voeten en lopen naar de kinderboerderij. Tijd voor dieren en zwieren.

Lekker zwieren

En zo kwam de derde eerste keer ook gelijk om de hoek kijken. Ik mocht Sammie namelijk niet meer vasthouden op de schommel. En dus zwierde ze daar zelf als een groot kind door de lucht. Mama supertrots en… overmoedig… Want kind viel languit met haar neus in het zand omdat ik dacht dat ik het meisje naast Sammie ook wel even een duwtje kon geven (arme kind haar oma zat alleen maar op haar telefoon te kijken –jaja de oma’s gaan ook met hun tijd mee– en ze hing daar maar zo zielig… Voortaan NIET doen dus. Focus op Sammie… Maar hé – voor alles een eerste keer hè).

 

Jubileum

En is dit dan de vierde of vijfde eerste keer… Anyway… De eerste keer dat we ons vriendje-en-vriendinnetje-zijn-jubilieum niet echt konden vieren. Want hé – twee kids en geen oppas en dus… kocht ik etiketten… daar is het ooit mee begonnen… Ik wilde namelijk niet dat er (ondertussen drie jaar geleden) een label/etiket geplakt zou worden op wat we ‘hadden’.

Etiketten plakken

Niks vasts wilde ik… totdat… ik besefte dat ik heeel stom was als ik deze jongen zou laten lopen… En dus stuurde ik op 23 september 3 jaar geleden een foto van etiketten… Of het niet eens tijd was dat we gingen plakken… En zo plakten we stickers op elkaars hoofd met ‘Mine’ en ‘Bezet’ – hoe duidelijk wil je het hebben?! (en voor diegene die denken dat er toen een hele romantische avond volgde… guess again… Nadat we geplakt hadden zei m'n nieuwbakken officiële vriendje; ‘Zie ik je morgen? Ik heb met de jongens afgesproken'... Whahahahaha!)

Kijk mama - waterrrr

En dan als laatste nog een super-de-puper fijne eerste keer… De eerste keer uit eten met zijn viertjes! En echt relaxed hè, met voor-, hoofd- en nagerecht! En geen moment dat ik dacht: 'Gaat dit wel goed? – Gaat Sammie niet klieren? – Zet Teddy het niet op een krijsen?' Nu hadden we ook wel een perfecte plek uitgekozen. We zouden eerst naar de Fenix Food factory gaan. Super leuk – maar ik kreeg opeens het beeld voor ogen (aangezien wij geen braaf sloom stilzit kind hebben) dat Sammie zich vol enthousiasme in de Maas zou storten.. ‘Kijk mama – waterrrrrrr blubbbb blubbbbb' (Kijk, voor alles een eerste keer – maar sommige sla ik liever over).

Villa augustus

En dus redden we door naar Villa Augustus. TOPPLEK!! Kind kan spelen – door de tuinen banjeren – frietjes eten en een appeltje kopen in het winkeltje vooraan. Wat wil een kind – en dus een vader en moeder die relaxed een glaasje wijn willen drinken en wat willen eten – nog meer?!

Ik ga voor tweede keren… en derde… en dat er maar velen mogen volgen !! Keer op keer…op keer !

Kirsty Nagel

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.