De anaconda

De anaconda

En dan kom je op zo’n punt in je zwangerschap dat je afhankelijk bent van tips & tricks die anderen je geven of die je kunt vinden op het grootschalige internet.

Je kent ze wel, die tips die je zwangerschap makkelijker maken & je overlevingsgevoel doen vergroten. Die tips waar je lekker van kunt slapen en die al je zorgen wegnemen.

Nieuwe vriend

Ik zag mijn nieuwe vriend al een tijdje actief op het internet, telkens zocht ik hem weer op en soms klikte ik hem snel weg als mijn man (ik mag het nu zeggen;-)) eraan kwam lopen. Die verdomde cookies! Deze onthouden je surfgedrag op het internet; kortom mijn nieuwe vriend wist mij ineens te vinden in plaats van andersom! Ik besloot er dus maar voor te gaan, want ik dacht als ik hem zo graag wil en hij mij dan zijn we voor elkaar bestemd.

Het lijkt wel een anaconda!

Dat wordt dan € 40,- alstublieft, wilt u een tas voor dit voedingskussen?”* (lees onder mijn column de definitie van dit product)

De kassamedewerkster van de Hema keek mij aan alsof ze wilde zeggen, hier kun je dus écht niet mee over straat gaan, dan loop je voor schut. Maar dit kon mij niks schelen. Mijn nieuwe vriend en ik waren dolgelukkig, dat moest en zou iedereen zien. Die avond legde ik hem trots naast me neer. Ik ging hem gelijk uitproberen. Natuurlijk moet je begrijpen dat niet iedereen jouw nieuwe relatie altijd waardeert. Nieuwe vriendschappen & nieuwe relaties.. daar moeten mensen gewoon aan wennen.

Hij: WAT IS DIT VOOR EEN AFGRIJSELIJK DING? HET LIJKT WEL EEN ANACONDA!! Ik: Lieverd, dit is een voedingskussen. Dé gadget voor een goede nachtrust en straks ook nog inzet baar voor de kleine om te voeden. Multifunctioneel ding dus. Hij: Waar moet ik liggen? Dat ding neemt het hele bed in beslag! Sorry hoor, maar ik ga dit ding uit het raam gooien als je slaapt…ik voel me aan de kant gezet.

Omdat ik natuurlijk niet wil dat mijn net getrouwde man alweer van mij gaat scheiden hebben we nu een compromis gesloten.

Jeans

Nu ik eindelijk heb geaccepteerd dat veranderingen nou eenmaal bij de zwangerschap horen, is er een nieuwe mijlpaal in mijn leven aangebroken. Mijn jeans kan definitief NIET meer dicht. Mijn schoonzusje gaf me ooit een goeie tip; span een elastiekje tussen je knoop en het knoopsgat. Ideaal! Ik kan nu dus nog heel eventjes mijn eigen vertrouwde jeans dragen. Maar ik zal er snel aan geloven hoor, de zwangerschapsjeans. Wordt dit dan mijn nieuwe verslaving?

Of je nou wilt of niet, al die nieuwe tips om je zwangerschap dragelijker te maken kunnen heel handig zijn. Je voelt je zeker en je kunt de hele wereld aan!

Als jullie dit lezen geniet ik heerlijk van mijn vakantie (finally!) met mijn man & zónder anaconda! Tot snel lieve lezers!

Liefs

*voedingskussen: Dit kussen is ideaal tijdens de zwangerschap omdat het je buik ondersteund tijdens het slapen. Ook kan je het kussen gebruiken als ondersteuning om je baby op te voeden.
Xanne Zantman

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.