Column Xanne: A lot to do

Column Xanne: A lot to do

A lot to do in weinig tijd. En dat heb je als (bijna) mama, dat heb je als carrière vrouw, dat heb je als fulltime dater… Ach dat heeft elke vrouw volgens mij.

Multitasken: is het uitvoeren van meerdere handelingen of processen op hetzelfde moment. Multitasken wordt vaak geassocieerd met het snelle bedrijfsleven.

Zeg Wikipedia, dit staat volgens mij fout beschreven! 
Ik kras het snelle bedrijfsleven door en noteer met koeienletters MOMMY-TO-BE-LEVEN! Want zo voelt multitasken voor mij. A lot to do in weinig tijd. En dat heb je als (bijna) mama, dat heb je als carrière vrouw, dat heb je als fulltime dater… Ach dat heeft elke vrouw volgens mij.

Alles in 1 jaar

De meeste mensen zullen ook niet alles in één jaar plannen, maar hey that’s me! Ik hou ervan, het liefst lekker veel en ook nog eens zo snel mogelijk in korte tijd. Niet te lang treuzelen maar oppakken die hap! Als ik op vakantie ga moet ik vaak eerst 5 dagen bijkomen van het niet te hoeven plannen! Ik kan je verzekeren plannen, dat is een dagtaak! Voor je het weet is je vakantie voorbij en ben je weer toe aan vakantie door al je geplan.

Miss Plan

Nu ik dit hardop lees zie ik een zeer uitbundige glimlach voor me van mijn lieve ceremoniemeester. Ik hoor het haar al zeggen:

Zeg Miss Plan, zullen we vandaag even in de chillmode? Misschien moet jij een eigen bedrijf starten in het maken van to-do lists. Je bent er zo goed in, andere mensen kunnen wat van je leren.

AHUM, en bedankt voor het compliment. Maar het is natuurlijk wel de waarheid, die kan ik niet ontkennen, daar hou ik nou eenmaal van: to-do lijstjes. Lekker overzichtelijk en het liefst in mijn telefoon, dicht bij me en overal bruikbaar. Ook handig als je dus lekker wilt multitasken.

Lijstjes, lijstjes en...

Een ding is zeker: als ik straks een keiverse mommy ben dan is een to-do list zeker erg handig, daar moet je het met mee eens zijn?! Een lijstje voor de boodschappen, een lijstje voor de crèche, een lijstje voor de oppas en lijstjes voor papa en mama. 
Mijn man (wat klinkt dat goed) ziet me al aankomen:

Niet nog een lijstje! Ik heb een prima geheugen ik heb je lijstjes niet nodig!

Maar daar vertrouwen we natuurlijk niet op!

Lekker hectisch

Het jaar 2014 is dan ook heerlijk volgepland, met natuurlijk veel leuke dingen, maar het maakt het ook wel behoorlijk hectisch. Een bruiloft plannen en zwanger zijn, dat zal je buurvrouw je misschien niet direct aanraden. Maar ach, als je ineens geforceerd dingen gaat doen die niet bij je passen… daar wordt niemand vrolijk van. Wil je de lusten dan krijg je ook vaak de lasten.

Huwelijksbootje

De grote dag is al bijna aangebroken om in het huwelijksbootje te stappen, gelukkig is alles grotendeels geregeld en kunnen wij straks lekker genieten van deze bijzondere dag. 
De (wedding)lijstjes zijn behoorlijk afgevinkt & dat geeft mij wel wat rust!

Een aantal handige tips voor jou, (mommy of niet mommy) die ik je zeker niet wil ontnemen. Doe er je voordeel mee:

  • Zadel alleen jezelf op met je ge-plan en niet je geliefde, familie of vrienden! Je wilt natuurlijk niet bekend staan als Miss Plan bij iedereen. (Is dit te herkenbaar voor je? Dan heb je deze naam waarschijnlijk al te pakken.)
  • We hebben bijna allemaal een smartphone en laten die nou héél handig zijn voor het maken van lijstjes. Tegenwoordig heb je namelijk to-do app’s, makkelijk en snel in gebruik om je hoofd lekker leeg te maken. Maar het goede, oude notitieboek (tegenwoordig in mega leuke varianten) doet ook goed zijn plicht.
  • Als je zelf nou niet een kei bent in plannen laat het liever doen; er zijn zat mensen die daar gespecialiseerd in zijn, zoals weddingplanners!

Lieve lezers voor nu tot snel, ik ga heerlijk in de chillmode. En don’t forget: MIX NOOIT JE LIJSTJES…. weddingshoes verkopen ze nou eenmaal niet bij de Prénatal!

De volgende keer zal ik schrijven als Mrs….

Wat klinkt dat goed!!

Liefs!

Xanne Zantman

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.