Column Xanne: Waterijsjes please!

Column Xanne: Waterijsjes please!

We hebben een nieuwe columniste namelijk: Xanne. Ze is 28 jaar, wonend in Amsterdam en werkend bij een lingeriemerk, dol op schrijven. Neem een kijkje in haar leven.

We hebben een nieuwe columniste namelijk: Xanne. Ze is 28 jaar, wonend in Amsterdam en werkend bij een lingeriemerk, dol op schrijven & creatief knutselen (en nee geen oma breiwerkjes, maar toffe DIY's…), googled graag, houdt van café lattes, lunchen met vriendinnen, kijkt graag domme vrouwen programma’s, blundert vaak – can’t help it, houdt van shoppen en is dol op haar leuke vent! Oh en ze gaat trouwen en is zwanger van haar eerste kindje die ze in december verwachten (So exciting!!!).

Ze zal om de week op vrijdag een column schrijven. Geven jullie haar en warm welkom?

Hallo mama’s & niet mama’s!

Wat leuk dat je mijn eerste column leest. Wel spannend hoor, zo’n eerste blog. Want nu mag ik je een kijkje gaan geven in mijn nog-zonder-kleine -spruit-leventje! En daar word ik best een beetje nerveus van!

Zwanger zijn: S.O.S.!

Zwanger zijn is toch wel een heel nieuw avontuur voor mij hoor! Al die dingen waar je aan moet denken, hoe onthouden mama’s dat toch allemaal? Mij een raadsel! En dan al die nieuwe termen die om de hoek komen kijken, baby artikelen die je moet aanschaffen & zwangerschapskleding wat je ineens moet dragen, compleet een nieuwe wereld! Pff.. S.O.S

En dan al die nieuwe termen die om de hoek komen kijken, baby artikelen die je moet aanschaffen & zwangerschapskleding wat je ineens moet dragen, compleet een nieuwe wereld! Pff.. S.O.S

Een kleine anekdote uit mijn hectische leven:

Ik: ‘Schaaaaat zijn er nog waterijsjes?’ Hij: ‘Opperde pop, de twee dozen zijn op!’ Ik: ‘NIET? ALWEER OP????!!’ PLEASE HALEN?’

Zwangerschaps cravings

En zo gaat dat dan. Juist ja, zwangerschaps cravings! Je ontkomt er niet aan… Ben je zwanger wil je ineens augurken. Nu heb ik dit nooit gehad met augurken… nee ik haat zelfs augurken, maar waterijsjes daarentegen,  liefst alle soorten & maten: meer-meer-meer! Oh en friet en kaasstengels, ok…. en bitterballen. UHM had ik al kroketten gezegd? Ik wil alleen maar langs de Mac drive & de man van de snackbar om de hoek zegt bij mijn binnenkomst ‘Mevrouw, u bent er weer! Wilt u weer hetzelfde?’

Maar ik moet me natuurlijk wel gaan inhouden met die zwangerschaps cravings , want over een kleine maand ga ik trouwen! En alhoewel ik me in eerste instantie voorgenomen had om strak in mijn trouwjurk te gaan, hoop ik dat deze nu dicht gaat. Ik kan natuurlijk niet wachten totdat wij met zijn drietjes deze dag mogen beleven, want de kleine is er toch wel een beetje bij!

Zwangerschapshormonen, hoe doen andere vrouwen dat?

Zeg, en kan iemand me vertellen hoe dat nou zit met die zwangerschapshormonen? Hoe doen alle vrouwen dat toch die zwanger zijn met die stomme hormonen? Dislike! Ik denk vaak genoeg hoe kunnen mannen dit toch allemaal accepteren van hun vriendin? Er moet een handleiding komen voor ze, dan kunnen ze er beter mee om gaan! Ik begin alvast met schrijven…

Kom ik dus thuis, zie ik dat er geen waterijsjes meer zijn… nou dan hebben we dus de poppen aan het dansen en hij maar liggen tot de storm over is. ‘Moet van Kluun lieverd, schrijft hij in zijn boek ‘help ik mijn vrouw zwanger gemaakt’.  Wachten tot de storm over is’. Ga jij maar liggen schat… ik haal die waterijsjes zelf wel!

Even wennen, zo'n zwangerschap

Lieve mama’s onder ons, het is wel even wennen zo’n zwangerschap hé! Maar ik moet wel eerlijk bekennen, wat een GE-WEL-DIGE  tijd is het. Het is zo uniek & bijzonder!! Ik kan er serieus geen genoeg van krijgen. Ik google me trouwens ook suf. Blogs, forums & Wikipedia. Want hoe kun je nou alles direct weten? Ook boeken koop ik bij de vleet. Een vrouw kan maar beter goed voorbereid zijn! Terwijl ik al bij hoofdstuk borstvoeding zit en dingen vrij logisch begin te vinden moet ik toch wel toegeven dat niet iedereen met mijn zwangerschap bezig is.

Want tja, soms moet je wel begrijpen dat niet elke vriendin zit te wachten op jouw breakdown momenten omdat de waterijsjes bijvoorbeeld op zijn.

Ach, iedereen heeft zo zijn eigen nukken! Als je er maar mee leert om te gaan… Mijn tip, probeer (ik zeg probeer) niet te stressen!  En die zwangerschapshormonen, geef er maar gewoon aan toe. Het is heus niet erg om af en toe Cruella de Vil te zijn, zolang je ook maar met een flinke dosis geniet. Want voor je het weet is die kleine er en mag je je waterijsjesverslaving niet meer als excuus gebruiken!

Liefs

Xanne Zantman

Door

20 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.