Weekendje weg in eigen land met kinderen

Weekendje weg in eigen land met kinderen

Een weekendje weg in eigen land met je kids is superleuk! Wij geven genoeg inspiratie en tips om er een gezellige staycation van te maken met je gezin.

Een weekendje weg in eigen land is hartstikke leuk om te doen met kinderen. Wie zegt dat je ver moet reizen om een echt vakantiegevoel te krijgen? Ook in Nederland kun je een onvergetelijke (mini)vakantie vieren! Deze zomer draait om de staycation in eigen land!

Dit jaar is een zogeheten ‘staycation’ populairder dan ooit. Als een vakantie naar het buitenland niet zo vanzelfsprekend (meer) is, gaan steeds meer gezinnen lekker een weekendje weg in eigen land met hun kids of vieren ze gewoon hun hele zomervakantie op een fijne plek in Nederland. Logisch, want ook hier vind je talloze mooie en onontdekte plekjes!

Weekendje weg met kinderen in een hotel

Hebben jullie wel zin om de batterij weer even helemaal op te laden? Denk dan eens aan een fijn hotel met je gezin! Je hoeft niet schoon te maken, niet af te wassen, geen tent op te zetten... Zo heb je alle tijd om met elkaar de omgeving te ontdekken, heel veel leuke dingen te doen en mooie herinneringen te maken!

Nederland kent een breed scala aan familievriendelijke hotels, van gezellige boutique hotels tot luxe resorts met uitgebreide faciliteiten voor jong en oud. Veel hotels hebben speciale arrangementen voor gezinnen, inclusief kinderactiviteiten, familiekamers en kindvriendelijke maaltijden. Terwijl de kinderen zich vermaken met leuke activiteiten georganiseerd door het hotel, kunnen ouders ontspannen in de spa of genieten van een rustig diner.

En laten we eerlijk zijn, er is iets magisch aan in een comfortabel hotel verblijven. Je wordt wakker in een knusse kamer, geniet van een heerlijk ontbijt zonder zelf de pannen aan te raken, en hebt alle tijd om je samen met je gezin op nieuwe avonturen te storten. Misschien ontdek je wel een charmant stadje in de buurt, ga je samen naar een dierentuin of pretpark, of maak je een ontspannen fietstocht door het prachtige landschap.

Voor wie op zoek is naar een echte relaxte vakantie voor het hele gezin? Mét veel ontspanning voor ouders, activiteiten voor kinderen, zonder al het geregel en gepuzzel? Wij hebben de uitkomst voor jullie! 

Weekendje weg naar Preston Palace 

Voor gezinnen op zoek naar een onvergetelijk all-inclusive weekendje weg is Preston Palace de ultieme bestemming! In dit bijzondere hotel is zo veel te doen, waardoor zowel ouders als kinderen kunnen genieten van een zorgeloze vakantie. Met een overvloed aan entertainmentopties, zoals een subtropisch zwemparadijs, indoor kermis, bowlingbanen en diverse restaurants, is er altijd iets te beleven. En goed nieuws! Kinderen krijgen maar liefst 50% korting op hun verblijf, waardoor een uitje naar Preston Palace niet alleen onvergetelijk, maar ook betaalbaar wordt!

Ontdek het zelf op de website en laat het hele gezin genieten van een all-inclusive ervaring vol plezier en ontspanning! 

kermis preston palace

 LEES OOK: Uitjes voor de zomervakantie

voorbereiding weekendje weg met kinderen

Een weekendje weg met kinderen vergt enige voorbereiding om ervoor te zorgen dat het een soepel uit wordt. Maar met deze voorbereiding, kom je er wel!

  1. Bestemming en Accommodatie:

    • Let bij het kiezen van je bestemming op praktische zaken als een kinderbedje, parkeerplek en of er genoeg entertainment is voor de kids. (Bij Preston Palace is dit in ieder geval geen probleem!)
  2. Voorbereiding van de kinderen:

    • Vertel je kinderen over de reis om ze enthousiast te maken en hen voor te bereiden op wat ze kunnen verwachten.
    • Laat ze eventueel meehelpen bij het inpakken van hun spullen, zoals speelgoed en kleding.
  3. Paklijst:

    • Maak een paklijst voor zowel de volwassenen als kinderen, inclusief kleding, toiletartikelen, medicijnen en eventueel speciaal speelgoed wat niet vergeten mag worden. 
  4. Onderweg Entertainment:

    • Bereid entertainment voor onderweg, zoals boeken, kleurboeken, elektronische apparaten, gezelschapsspelletjes, om de reis voor jullie allemaal zo fijn mogelijk te maken!
  5. Eten en Snacks:

    • Neem snacks en drankjes mee voor onderweg en voor tussendoor en voor eventueel op de locatie. Altijd handig om wat bij te hebben!
  6. Medische Voorbereiding:

    • Zorg ervoor dat je eventuele benodigde medicijnen voor de kinderen meeneemt, evenals EHBO-benodigdheden voor kleine verwondingen.
  7. Weerbericht:

    • Controleer het weerbericht voor je bestemming, zodat je de juiste kleding kunt meenemen.
  8. Veiligheid:

    • Maak duidelijke afspraken met je kinderen over veiligheid en gedrag, vooral op drukke plaatsen.
    • Zorg ervoor dat je contactgegevens bij de hand hebt, voor het geval dat.
  9. Flexibiliteit:

    • Wees flexibel in je planning, want reizen met kinderen kan onvoorspelbaar zijn. Houd ruimte voor rusttijden en pauzes.
  10. Herinneringen Vastleggen:

    • Neem een camera mee om speciale momenten tijdens het weekend vast te leggen. Dit kan natuurlijk met je mobiel! Zorg dan voor genoeg opslag. Of ga voor een ouderwetse wegwerpcamera! 
  11. Geniet Samen:

    • Last but not least! Tijd om lekker te genieten! Geniet van de voorpret, de reis en natuurlijk jullie heerlijke weekendje weg.

Door deze stappen te volgen en rekening te houden met het hele gezin, kun je een geweldig weekendje weg in eigen land plannen waar het hele gezin van geniet!

Wij hebben het vakantiegevoel te pakken hoor! Ga jij binnenkort een weekendje weg in eigen land met kids?

Isabel Van Der Boog

Door

07 september 2023

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.