Hotel Sterrenberg - Onze ervaring met een peuter en baby!

Hotel Sterrenberg - Onze ervaring met een peuter en baby!

Lees hier onze ervaring met Hotel Sterrenberg. We bezochten dit hotel met onze peuter en drie maanden oude baby

Hotel Sterrenberg stond al een tijdje op mijn lijst om te gaan bezoeken. Ik zag dat de Sterrenberg in Otterloo recent verbouwd was. Alleen ja, is het een kindvriendelijk hotel? Dat vroeg ik me af. Ik zocht iets waar je zowel écht goed kan eten, fancy hotelkamers, een zwembad en het liefst in de natuur. Dus Hotel Sterrenberg geboekt en lees hier wat wij er van vonden!

Mijn kraamtijd is precies over als we richting Otterloo rijden. De eerste drie maanden met Mink was een prachtige maar drukke periode. Ik was al weer een tijdje aan het werk. Als ondernemer is verlof toch een ander dingetje..  Dus tijd voor quality time met onze fam. Ja, gek idee nu met ze viertjes echt! 

Met peuter & baby overnachten in Hotel Sterrenberg

De hotelkamer is echt fantastisch. We hadden een deluxe kamer geboekt. Dan heb je net wat meer ruimte. Er stonden twee bedjes, maar uiteindelijk hebben we Mink in de kinderwagen laten slapen. Dat plekje is net wat meer vertrouwd voor hem.

 

Faciliteiten van het hotel

Leeshoek/ bibliotheek

Het hotel heeft een leuke leeshoek/ bibliotheek. Ook hier zijn wat boekjes voor kinderen.

Zwembad + SPA

Verder is er een SPA (zonder badkleding) en niet voor kids. Wel kun je heerlijk zwemmen in het zwembad was los ligt van de SPA. En dat is heerlijk. Twee keer per dag waren we daar te vinden!

Gezellige hoekjes

Naast het restaurant zijn er gezellige hoekjes waar je kunt chillen. Hier hebben we zeker gebruik van gemaakt om gezellig even wat te drinken. En Maud kon daar ook hartstikke leuk spelen met haar boekjes en kleurplaten.

De omgeving Nationaal Park de Hoge Veluwe

Via het hotel kun je fietsen huren. Het hotel ligt aan de rand van het park. Wij hebben een fiets via het hotel geleend en ook een bakfiets gehuurd. Deze kun je huren in het dorp bij Geerts Tweewielers.

Restaurant Cepes (hebben ze een kinderhoekje?)

Ze hebben me vast voor gek verklaard, maar ik heb van te voren gebeld of ze een kinderhoekje hadden. Ik vind het altijd fijn als Maud het ook naar haar zin heeft. Maar dat is niet het geval. Het restaurant is chique, maar je voelt je er echt wel meteen thuis. Het eten is heerlijk! Nee, we zijn niet gegaan voor een 5-gangen diner, daar zou ik Maud geen plezier mee doen haha!

Voor Maud (3 jaar) had ik een tasje klaar gemaakt met wat kleurplaten, puzzelboekje en een iPad voor just in case. Dat ging helemaal prima. Onze hotelkamer lag aan praktisch aan het restaurant (op de begane grond).  Dus, de tweede avond hebben we Maud wat eerder op bed gelegd met de babyfoon en Mink stond met de kinderwagen bij onze tafel. Dat ging fantastisch! Beide avonden hadden we een tafel gekregen die op een rustige plek stond.

Is de Sterrenberg kindvriendelijk?

Yes! Nee, het zal waarschijnlijk niet gewaardeerd worden als je kinderen in het restaurant rondrennen met "Robocar Poli". En ook zou ik niet gaan zwemmen met een opblaas flamingo. Maar ondanks dat het er allemaal fancy uitziet, voelt het echt als thuis. Ook is het personeel super vriendelijk en zijn er meer ouders met kids.

Maud heeft het nog steeds over dit weekendje weg en we zullen zeker nog een keer terug gaan!

Beoordeling

Als we Hotel Sterrenberg een beoordeling zouden moeten geven zou ik zeggen een 8,5!

Ken jij nog een kindvriendelijk hotel wat the place to be is?

Ik vind het super lastig om écht kindvriendelijke hotels te vinden. Je weet wel hotels die wel lekker fancy zijn, maar ook weer niet te chique dat we fluisterend in het restaurant moeten aanschuiven. Heb jij nog een goede tip? Wil je mij die mailen? 

Sarah Glasbergen

Door

15 maart 2018

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.