6 dingen die ik niet wist voordat ik moeder werd

Ik dacht dat ik alles wel wist, maar toch waren er nog een heleboel dingen die ik pas écht wist toen ik moeder werd.

Nadat ik alle informatie gelezen had die er te vinden was over zwangerschap, bevallen & het moeder zijn, was ik volledig overtuigd dat ik “alles wel wist”. Kom maar op met die bevalling! Zodra onze dochter er eindelijk is, kan het genieten beginnen! Achteraf bleek dat ik toch niet álles wist.

1. Non-stop huilen

Want ik? Alles weten? Niets was minder waar. Mijn dochter huilde veel, heel veel. Met heel veel bedoel ik ca. 15 uren per dag. Dit is één van die dingen waar ik vooraf geen rekening mee had gehouden. Dat een kindje huilt, dat is onoverkomelijk, maar dat het nooit ophoudt met huilen? Dat wist ik niet. Er is door de kinderarts verborgen reflux geconstateerd, en met de juiste medicatie en houdingsadviezen is het huilen verminderd.

2. Flesjes schoonmaken

Doordat onze dochter medicatie in haar voeding krijgt, geven we de medicatie in een apart flesje. Dit betekent na iedere voeding 2 flesjes schoonmaken. Daarna de rest opruimen, overal liggen spuugdoekjes, het aanrecht opruimen en de pampers. Dat je daarna nog precies 30 minuten overhoudt om zelf te eten, te plassen en wat te drinken? Dat wordt nergens vertelt. Daarna mag het voedingsritueel overnieuw. Naarmate er minder voedingen gegeven worden, krijg je stukje bij beetje weer wat “rust” tussen de voedingen.

3. Geen afspraken meer “op tijd” maken

Als een baby slaapt, maak je het niet wakker voor het bezoek. Ook maak je het (in de eerste maanden) niet wakker als je op visite gaat. Dus wacht je totdat je kindje wakker wordt, het voedingsritueel doe je thuis, je ruimt alles (lees: het hoognodige) op & daarna kun je weg. Dat je met een baby dus geen afspraken meer kunt maken over hoe laat je op visite komt? Vooraf dacht ik dat dit wel wat mee zou vallen, maar geloof me, het kan echt niet. De baby bepaalt precies hoe laat je weg kunt.

4. Tevreden zijn om 24 uur per dag in huis te zijn

Ik vond het als kersverse moeder heerlijk om 24 uur per dag in huis te zijn en ik had helemaal niet de behoefte om een avondje uit te gaan. Het leven dat je leidde, voordat je moeder werd, kan je op sommige momenten erg missen, maar je wilt voor geen goud meer terug.

5. De supermarkt verandert in “er even uit” zijn

Dat een boodschapje bij de supermarkt opeens verandert in “er even uit” zijn. Snel even vijf minuten wat kleine dingetjes halen? Forget it, those days are over.

6. Als je kind tevreden is, dan ben je dit zelf ook

Het is heel cliché, maar dit is echt een gevoel dat pas gevoeld kan worden nadat je moeder wordt. Dat er niks zo belangrijk kan zijn dan het geluk & de gezondheid van je kindje! Alles, maar dan ook alles, moet wijken voor het geluk van je kindje. Als zij tevreden is, dan zijn wij het ook, koste wat het kost.

Hebben jullie ook van die dingen die je niet wist voordat je zelf moeder werd? Ik hoor graag jullie ervaringen! 

Rita Visser

Door

21 april 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.