Mama is er even niet

Mama is er even niet

Quality time is belangrijk! En daarom ging ik met mijn zusje naar New York, even tijd voor mezelf.

Daar zat ik dan, in het vliegtuig naar New York. Zonder man en kind, maar met mijn lieve zus. Er even tussenuit, wat had ik er naar uitgekeken! Samen naar deze geweldige stad waar ik al eerder was geweest en zulke goede herinneringen aan had. 'New York Rocks' en ik had er zoveel zin in om me even te laten onderdompelen in de energie van deze bruisende stad. Maar, dat betekende wel dat ik Ruben, toen net 1 jaar oud, voor het eerst 5 nachtjes zou moeten missen. Hoe zou ik dat gaan vinden?

spannend

De weken voor vertrek nam de spanning toe. Ik was zo stoer om een vliegticket te boeken, maar naarmate de datum van vertrek naderde, vond ik het toch wel 'eng'. Vijf nachtjes aan de andere kant van de wereld zonder het liefste jongetje om me heen, zou ik hem zo lang kunnen missen? Hoe zou ik het vinden om 5 dagen lang alleen maar aan mezelf te hoeven denken en niet aan de volgende poepluier, voeding of slaapje?

DAG VAN VERTREK

Op de dag van vertrek werd ik al vroeg opgehaald door mijn zusje. Het was een uur of zes en Ruben lag nog lekker te slapen. Ik ging nog even zijn kamer in, hij werd wakker en strekte zijn armpjes naar mij uit: "Mamaaaa!" Oké, rustig blijven nu en diep ademhalen. Manlief was inmiddels achter mij komen staan en zag hoe mijn ogen waterig werden. "Het komt wel goed schatje, ga jij maar lekker genieten." Nog snel een dikke knuffel voor beiden en weg was ik. Lang afscheid nemen zou het alleen maar moeilijker maken.

mannenweekend 

En toen zaten we ineens in het vliegtuig en was thuis inmiddels al redelijk ver weg. Ook in New York ging het verbazend goed en had ik weinig tot geen last van heimwee. Natuurlijk waren er momenten dat ik even extra aan thuis moest denken, als ik een selfie van de mannen samen kreeg bijvoorbeeld. Maar ik wist ook dat thuis alles goed ging en dat er een waar mannenweekend gaande was. Lekker samen chillen op de bank, met vrienden van papa lunchen en veel gezellige dingen samen doen. 

Ga weg!

Ik ben echt heel blij dat ik deze trip heb gemaakt en kan andere mama's ook zeker aanbevelen om er een keer met een zus, vriendin of moeder lekker op uit te trekken. Je zal merken dat het je goed doet om even buitenshuis te zijn en even alleen maar aan jezelf te denken. En voor de thuisblijvers is het ook goed om even samen te zijn, toch? Ik denk dat mijn zus en ik snel ons volgende tripje gaan plannen. What about Kopenhagen?

Lisette Kaptein

Door

26 november 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.