Laatste loodjes

Laatste loodjes

Met een kleine spruit op komst is het natuurlijk altijd gissen wanneer het zich aandient. Dus blijft de grote vraag, wanneer komt ze? Sebastiaan over de laatste loodjes.

Hmpfff, oefff, pffsja..... plof. Met een hoop gezucht en gesteun werkt mijn vrouw zich uit bed. Ze is 38 weken. Hoogzwanger, alles is zwaar en doet steeds meer zeer. Uit bed komen is een hele operatie. Helaas één die een aantal maal per nacht moet worden uitgevoerd omdat de kleine haar blaas als knijpspeeltje gebruikt.

Hoogwerker

Het bed staat inmiddels op klossen. Voor haar ideaal, maar het voelt voor mij soms alsof ik van een hoogwerker afstap. Ik kan er maar niet aan wennen en regelmatig stap ik slaapdronken mijn bed uit om er te laat achter te komen dat de vloer nu een heel stuk dieper ligt. Het vervolg is een struikelpartij en een ontmoeting met de muur omdat ik mijn evenwicht volledig kwijt ben.

De vluchtkoffers

Sinds een aantal weken, als ik mijn nachtelijk toiletbezoek heb afgerond en weer richting bed loop, zie ik twee stuks bagage in de hoek van de kamer staan. Volgepakt en wel. Het zijn de vluchtkoffers. Minstens eens per week word ik overhoord of ik niet ben vergeten wat er ook al weer in zat. Minstens net zo vaak krijg ik te horen dat ik niet moet vergeten om eerst het briefje te lezen waarop staat wat nog op het laatste moment gepakt moet worden.

Iets met nesteldrang

Een zwangerschap doet rare dingen met een vrouw. Zo hoorde ik laatst verbaasd aan dat ze was gaan stofzuigen. Mijn vrouw heeft een grondige hekel aan stofzuigen en meestal neem ik die eervolle taak op me. Maar nee, mijn vrouw stond die dag hoogzwanger met een stofzuiger in haar handen. Iets met nesteldrang enzo.

RSI vinger

Prettige bijkomstigheid voor de webwinkels van Nederland trouwens. Mijn vrouw is de laatste weken namelijk in rap tempo omhoog geklommen in de klantwaardering van deze jongens. Ze swiped zich een RSI vinger met het bestellen van babykleertjes en kinderkamer accessoires. Dus staat zo’n beetje dagelijks de postbode met één of meerdere pakketten voor de deur. Mijn vrouw blij, hij iets minder. We wonen namelijk vier hoog zonder lift.

Lekker gevuld en aangekleed

De kinderkamer wordt dus lekker gevuld en aangekleed. Toegegeven, ik ben zeer tevreden over het resultaat. Maar goed, met de luxe van een schoonvader als meubelmaker die de meubels helemaal naar wens voor je maakt kan dat ook haast niet anders.

Zachtjes met mama

Wat de kleine betreft duurt het nog wel even denk ik. Je hoort vaak dat baby’s op een gegeven moment wat minder bewegingsruimte hebben en daardoor wat rustiger worden. Nou die van ons niet. De kleine dame schopt er op los alsof het een lieve lust is. “Au, zachtjes met mama”, hoor ik mijn vrouw regelmatig richting buik roepen. Uiteraard gaat die kleine stoïcijns door en zie ik regelmatig een voetje uitsteken. ‘Geen zoon, geen voetbal’ gaat voor ons dus niet op. Als ze zo blijft dan zie ik wel een talentje voor de Oranje Leeuwinnen. Vergeet dat kwakkelende Nederlands Elftal, de dames hebben de toekomst.

De grote vraag

Met een kleine spruit op komst is het natuurlijk altijd gissen wanneer het zich aandient. Dus blijft de grote vraag, wanneer komt ze? Een vraag die bij de dames van de familie een hot item is. De data schieten me regelmatig om de oren. “Ik denk 4 oktober” zegt de één, waarop de ander zegt: “nee ik denk toch echt 29 september”. Je zou er trouwens echt fantastische weddenschappen op af kunnen sluiten. En ook nog eens hartstikke eerlijk. Want ja, in tegenstelling tot het voetbal valt er met een baby geen dealtje te sluiten. Omkopingsschandaal? Onbekende term voor junior.

Kwantumkorting

Moeders zelf probeert overigens wel enige manipulatietechnieken toe te passen om de geboorte van de kleine op te wekken. Zo is sinds kort bij de appie de ananas steevast uitverkocht. Mijn vrouw eet zich er namelijk scheel aan en de gehele voorraad moet door mij regelmatig worden opgekocht. Ik krijg tegenwoordig zelfs kwantumkorting.

We zijn er klaar voor

Het einde is nu echt in zicht en het gezegde ‘de laatste loodjes wegen het zwaarst’ is ook hier weer waar. Maar tot nu toe hebben we een mooie zwangerschap gehad met straks hopelijk een gezonde dochter. Wanneer ze komt is nog even spannend, maar we zijn er in ieder geval klaar voor.

Sebastiaan  Zwarts

Door

02 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.