Sportkleding voor zwangere vrouwen

Sportkleding voor zwangere vrouwen

Ben jij zwanger en op zoek naar mooie en fijn zittende sportkleding, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij zetten voor jou wat tips op een rij!

Als je graag wil blijven sporten tijdens je zwangerschap, is het wel zo fijn om de juiste sportkleding te dragen. De juiste sportkleding voor zwangere vrouwen is kleding die je buik ondersteunt tijdens het sporten, lekker hoog zit of lang is en waar je lekker vrij in kunt bewegen. Je moet als 'fit mom' natuurlijk voor jezelf bepalen wat prettig zit tijdens je zwangerschap, maar wij hebben alvast wat tips!

Sporten is gezond voor je, dus ook als je zwanger bent. Je kunt prima blijven sporten tijdens je zwangerschap, al zijn er dan wel een paar dingen waar je op moet letten. Je leest er alles over in ons artikel over zwanger zijn en sporten

Zwangere vrouw in sportkleding doet yoga

Ook qua sportkleding is het wellicht fijn om een paar nieuwe, goed zittende items te kopen. Je lichaam verandert tijdens je zwangerschap en heeft hier en daar wat extra steun of juist meer speling nodig. Speciale sportkleding voor zwangere vrouwen is dan een uitkomst!

Nike Maternity Collection 

Sportmerk Nike heeft onlangs zijn allereerste Maternity Collection gelanceerd! De sportkleding speciaal voor zwangeren zit je gegarandeerd als gegoten. Deze collectie is net zo tof als je van de andere sportkleding van Nike gewend bent, maar is helemaal aangepast aan jouw veranderende lichaam en gemaakt van duurzame materialen. Ontworpen door moeders, voor moeders.

Sportbeha’s voor zwangere vrouwen

Bij het kopen van sportbeha’s tijdens je zwangerschap moet je op een paar puntjes letten. Je cupmaat en je omvang zullen namelijk naarmate de maanden voorbij gaan ook toenemen in grootte. 

W NK Bra

De Nike sportbeha voor zwangere vrouwen is een sportbeha en voedingsbeha in één. Daardoor is ie zowel tijdens als na je zwangerschap te gebruiken. De extra padding geeft niet alleen steun, maar is ook anti-lek, dat eventuele lekkages (bij moeders die borstvoeding geven) subtiel verbloemt. De sportbeha heeft mooie vrouwelijke lijnen door overlappende lagen dry-fit stof. De verstelbare sluiting op de rug zorgt ervoor dat de beha met je mee verandert, tijdens én na je zwangerschap.

Sportleggings voor zwangere vrouwen

Ben jij fan van sportleggings, dan kun je deze natuurlijk blijven dragen tijdens je zwangerschap. Er zijn speciale zwangerschapssportleggings verkrijgbaar (ook wel ‘tights’ genoemd) die je buik goed ondersteunen en daardoor heel comfortabel zitten. De tights hebben een hoge tailleband en zijn lekker flexibel en zacht. 

W NK One Tight

De nieuwe One Tight uit de Nike Maternity Collection heeft een heerlijke zachte band om de buik en heupen, voor de ultieme steun en comfort tijdens het sporten. Je kunt de band ook naar beneden omslaan, zodat je ‘m ook in het begin van je zwangerschap kunt dragen (als je nog maar een klein buikje hebt) en erna. De tight voor zwangere vrouwen volgt de contouren van je lichaam en sluit perfect aan op je groeiende buik.

Sportshirts voor tijdens je zwangerschap

Een sportshirt voor zwangere vrouwen moet natuurlijk lekker lang en stretchy zijn. Je buik wordt immers groter en groter, en die willen de meeste zwangere dames tijdens het sporten goed bedekt hebben. 

W NK Tank

De toffe tanktop speciaal voor zwangeren is een sporttop en voedingstop in één. Ook deze kun je dus blijven dragen zodra je baby geboren is. De top is gemaakt van ademende, dry fit stof die supermooi aansluit op je veranderende lichaam en groeiende buik door de zogeheten ‘4-way stretch’. De tanktop is lekker lang, zowel voor als achter.

Comfi sporttrui voor tijdens je zwangerschap

Een fijne trui is handig voor na het sporten en ervoor. Het zorgt ervoor dat je niet te snel afkoelt en bevordert een eventuele warming-up. Maar waar vind je nu een sporttrui waarbij rekening is gehouden met je mooie grote(r wordende) buik?

W NK Fleece Cover Up

De Nike Fleece Cover Up is een heerlijke sporttrui die ook heel geschikt is om borstvoeding in te geven. Door het tulpvormige silhouet is er veel ruimte voor je groeiende buik. Het toffe aan deze trui is dat ie op twee manieren te dragen is: met de opening aan de voorkant (voor je dikke buik) of aan de achterkant (voor na je zwangerschap). De sporttrui is lekker lang, gemaakt van heel zacht materiaal en heeft geen knoopjes. Super comfi!

(TIP! Deze trui is voor binnenshuis ook lekker comfi en cosy!)

Sportbroekjes voor zwangere vrouwen

Hou je meer van korte sportbroekjes? Geen zorgen, ook die kun je blijven dragen als je zwanger bent. Sportbroekjes kunnen vaak nog onder je buik gedragen worden, zolang ze maar niet knellen. Zorg dat ze lekker losjes zitten, zodat je vrij kunt bewegen.

Joggingbroeken voor zwangere vrouwen

Ben je niet van het korte of het strakke? Dan is een joggingbroek de perfecte sportbroek voor jou! Bij joggingbroeken geldt hetzelfde als bij de korte sportbroekjes. Ze kunnen nog onder je buik gedragen worden, zolang ze maar comfortabel zitten. Het fijne aan deze broeken is dat ze ook zeer geschikt zijn om gewoon lekker op de bank mee te liggen!

Zwangere vrouw sport met gewichtjes

Comfortabele sportkleding als je zwanger bent

Het belangrijkste aan sportkleding voor zwangere vrouwen is natuurlijk dat je sportkleding draagt die comfortabel zit voor jou. Of het nu uit een zwangerschapscollectie komt of niet, je moet je vrij kunnen bewegen en geen ongemak ervaren tijdens het sporten.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Nike.

Marieke van Boven

Door

01 oktober 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

    Verder lezen

    Andere artikelen in deze categorie

    Elke week een awesome mailtje van ons?

    Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

    Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.