Gespot! Doona: autostoel en kinderwagen in één

Gespot! Doona: autostoel en kinderwagen in één

Een autostoel en kinderwagen in één: klinkt jou dat ook als muziek in de oren? Wij vertellen je alles over de Doona!

Met je baby op pad gaan is leuk, maar alle nieuwe ouders zullen het erover eens zijn dat je wel érg veel mee moet slepen. Naast verzorgingsspullen en een autostoel neem je bijvoorbeeld ook vaak nog een kinderwagen mee. Met de Doona hoeft dat niet meer: dit handige ding is een autostoel en kinderwagen in één!

De Doona is een groep 0+ autostoel die geschikt is vanaf de geboorte tot 15 maanden. Zo ver niks nieuws natuurlijk, maar de Doona tover je met één druk op de knop om tot een veilige en comfortabele kinderwagen! Scheelt dat even een hoop ruimte in je kofferbak.

Doona van autostoel tot kinderwagen

Proppen in de Fiat 500

Een autostoel en kinderwagen in één is echt ideaal voor mensen met kleine autootjes en voor ouders die gewoon geen zin hebben om onnodig veel mee te slepen. Toen mijn Mila een baby was, had ik een Fiatje 500. Ik ging graag met haar op pad, maar dat was best wel een gedoe.

Een kinderwagen kon ik helaas niet kwijt in mijn autootje, dat paste simpelweg niet. Met veel moeite kreeg ik het onderstel van de wagen erin gepropt, waar ik dan met aparte adapters de Maxi-Cosi op kon klikken. Hoe handig was het voor mij geweest als ik toen al van het bestaan van de Doona af had geweten?!

Zo werkt de Doona

Als je je afvraagt hoe dat dan precies werkt? Nou, zo!

Veilige groep 0+ autostoel

De Doona is een veilige en comfortabele groep 0+ autostoel. Zowel de 5-puntsveiligheidsgordel, het verkleinkussentje als de dubbele zijwaartse bescherming, zorgen voor een veilige autorit. De Doona-autostoel voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE R44/04.

Je installeert de autostoel in je auto met het isofix-systeem of 3-puntsautogordel. Als je voor isofix kiest, moet je er wel nog (zoals bij andere autostoelen ook het geval is) een base bij bestellen waar je ‘m in klikt.

Ook een goede tip: de stoel weegt maar 0,7 kg en dus is ie ook heel geschikt om mee te nemen in het vliegtuig! Scheelt ook weer een buggy meenemen op vakantie.

Comfortabele wagen voor ouders en kind

Het ombouwen van de Doona-autostoel naar kinderwagen gaat heel makkelijk, namelijk met één druk op de knop. De wagen heeft handige zwenkwielen, waardoor je ‘m super easy overal tussendoor manoeuvreert. De draaghendel en duwstang zijn eenvoudig op jouw lengte af te stellen. De kinderwagen heeft een zonnekap, die de regen, wind en zon uit het gezicht van je kindje houdt.

De Doona is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Je shopt ‘m voor €399 bij Babylux.nl >>

Doona autostoel en kinderwagen in een

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Babylux.nl.

Marieke van Boven

Door

08 januari 2021

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn al 3 reacties geplaatst.

Janssen

1 jaar geleden

Ideaal voor korte wandelingen/een boodschap maar je zal altijd een andere kinderwagen met wieg erbij moeten hebben als je een dagje uit bent. Een baby mag maximaal 2 uur achtereen in een maxicosi i.v.m. beperkte bewegingsruimte.

Marieke van MiniMe.nl

1 jaar geleden

@ Mark: Ik gebruikte zelf altijd het onderstel van mijn grote kinderwagen met de Maxi-Cosi erop als ik op pad ging, inderdaad voor korte wandelingetjes. Maar met mijn kleine Fiatje was dat een enorm gedoe. Zo'n autostoel en kinderwagen zou dan wel heel handig geweest zijn! :) Thuis (en voor lange wandelingen) gebruikte ik inderdaad de normale kinderwagenbak.

Mark

1 jaar geleden

Ik dacht dat het niet gezond was voor kinderen om (te) lang in een autostoeltje te zitten. Je praat in dit artikel alsof dit een vervanger is van de normale kinderwagen.

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.