Waarom ik mijn kind heel graag meeneem naar McDonald’s

Waarom ik mijn kind heel graag meeneem naar McDonald’s

MiniMe’s Marieke komt maar wát graag bij McDonald’s en kan niet wachten om haar dochter dat ook te laten ervaren. Ze deelt haar jeugdherinneringen!

Het is één van de herinneringen uit mijn jeugd die mij voor altijd bij zal blijven: kinderfeestjes bij McDonald’s. Een uitnodiging voor een partijtje van een kindje uit mijn klas waarvan ik wist dat we naar ‘de Mac’ zouden gaan, was al een feestje op zich! Kun je nagaan hoe ik me voelde als we er daadwerkelijk waren. Ik kan dan ook niet wachten om mijn Mila er mee naartoe te nemen!

Kinderfeestjes bij McDonald’s

Een kinderfeestje bij McDonald’s was altijd dikke pret. Naast het lekkere eten, herinner ik me vooral dat we met alle kindjes een rondleiding door de keuken kregen en dat de jarige zelf een hamburger mocht maken (waar ik dan een tikje jaloers op was, want dat wilde ik ook).

Daarnaast mochten we met z’n allen in de súper grote vrieskast, die zo groot was als mijn slaapkamer thuis. Toch wel een heel klein beetje spannend wanneer de deur dicht ging... Zou ie écht wel weer open gaan? Zaten we écht niet opgesloten bij een temperatuur van onder nul?!

Speeltjes uit het Happy Meal

Ik had het geluk dat ook mijn ouders gek waren (en nog steeds zijn) op McDonald’s. Mijn broertje en ik stonden dan ook altijd te juichen wanneer ze ons verrasten met een bezoekje aan de grote gele M. Ik hóu gewoon van de Franse frietjes, daar kun je me nog steeds ‘s nachts voor wakker maken, maar op die leeftijd waren het vooral de speeltjes uit de Happy Meals die ik graag verzamelde. Tot mijn grote teleurstelling kreeg ik ze bijna nooit compleet voordat er weer een nieuwe collectie kwam, want zó vaak gingen we nou ook weer niet, haha...

Juist mijn persoonlijke fijne herinneringen aan McDonald’s en het feit dat ik het nu, op mijn 36e, nog steeds ongelofelijk lekker vind, maken dat ik zo’n moeder ben die haar kind maar al te graag meeneemt naar de grote gele M. Mila is nu pas 1,5 jaar, dus we moeten nog heel eventjes geduld hebben, maar ik kan niet wachten tot het zover is. Ik hoop dat ze er dan net zo van geniet als ik!

Gezondere keuzes bij McDonald’s

Het mooie is dat McDonald’s zich ervan bewust is dat kinderen tegenwoordig te weinig groenten en fruit eten, wat blijkt uit onderzoek van het CBS. Aangezien er ruim 12 miljoen Happy Meals per jaar (!) worden verkocht, is dat een geweldige kans om heel veel kinderen meer groente en fruit te serveren.

Groente of fruit standaard in de Happy Meals

Groente en fruit waren al langer een optie in de Happy Meals, maar door de wijziging in de keuzestappen van het Happy Meal zit er nu standaard groente of fruit bij. Heel goed nieuws als je het mij vraagt! Qua drankje hoef je niet perse voor cola of Fristi te kiezen, maar zijn verse jus d’orange, fruitsmoothie, melk of Spa blauw ook een optie.

Ik zou nog steeds niet elke week een Happy Meal voor Mila halen (‘geniet, maar snack met mate’ is mijn motto), maar ik vind het wel een fijn idee dat áls we gaan, het makkelijk is om gezonde(re) keuzes te maken voor haar. (Natuurlijk wel in combinatie met de lekkerste frietjes die er bestaan, hihi...)

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met McDonald’s.

Marieke van Boven

Door

24 juli 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.