Gespot! Eerste hulp bij luieruitslag: Aldanex

Luieruitslag is een hele vervelende babykwaal. De oplossing: smeren met een goede billencrème. Wij tippen Aldanex!

Luieruitslag is een babykwaal waar veel kindjes last van hebben. Het is in principe onschuldig, maar je baby kan er flink pijn van hebben! Daarom is het slim om een goede billencrème te gebruiken die ervoor zorgt dat de uitslag verdwijnt. Wij tippen Aldanex!

Wat is luieruitslag?

Luieruitslag is een babykwaal met als kenmerk dat je baby vurige rode billetjes heeft. De huid op en rondom de billen van je baby en bij de randjes van de luier is geïrriteerd, rood, schraal en vaak ook kapot. Soms zie je ook puistjes, blaartjes of kleine (open) blaasjes. Luieruitslag kan erg jeuken en veel pijn doen. Zo sneu om te zien!

Je kindje kan luieruitslag krijgen doordat de agressieve stoffen die in urine en ontlasting zitten gaan irriteren op het tere babyhuidje. Ook door wrijving en het schuren van de luier kan de uitslag ontstaan. 

Superfijne billencrème Aldanex

Gelukkig hoef je niet machteloos toe te kijken en kun je er wat aan doen! Naast je kindje niet te lang in een vuile luier te laten zitten en zeer regelmatig te verschonen, is het slim om een goede billencrème te gebruiken. Aldanex is zo’n superfijne billencrème. Het werd al veel in ziekenhuizen gebruikt, maar is nu ook voor thuis te bestellen.

Heeft je kindje al luieruitslag? Dan smeer je een wat dikkere laag van de crème op de billetjes, zodat de huid beschermd wordt tegen nieuwe plas of ontlasting.

Heeft jouw kindje (weer) zachte babybillen en wil je voorkomen dat hij (weer) luieruitslag krijgt? Ook dan kun je Aldanex smeren, maar dan een wat dunner laagje. Op die manier krijgt de luieruitslag geen kans om toe te slaan!

De voordelen van Aldanex

Waarom Aldanex één van onze favoriete billencrèmes is? Wij vertellen het je:

 • Doorzichtig

  Aldanex is, in tegenstelling tot veel andere billencrèmes, doorzichtig. Daardoor kun je makkelijker zien of de huid geneest.
 • Makkelijk te verwijderen

  Je krijgt Aldanex er makkelijk weer afgewassen, je hoeft niet te schrobben. Zo raakt het huidje niet nóg meer beschadigd.
 • Trekt niet in de huid & hecht goed

  Aldanex trekt niet in de huid, maar vormt juist een extra beschermingslaag die lang blijft zitten, zodat het de huid helpt om zelf te herstellen. De crème is wat kleverig, maar hecht daardoor heel goed, ook op de vochtige huid.
 • Parfumvrij

  Uiteraard bevat Aldanex geen parfum! Wel zo prettig voor het tere babyhuidje.

Overtuigd? Je shopt de Aldanex-crème op de website vanaf €11,95 >>

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Aldanex.

Door

09 juni 2019

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.