Cool Mom - Sabine van der Veen

Cool Mom - Sabine van der Veen

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week Sabine van der Veen die ondanks heel veel tegenslagen na de geboorte van zoontje Bram toch nog weet te stralen.

Hoe een heerlijke zwangerschap kan omslaan in een verschrikkelijke bevalling en zware nasleep heeft Sabine, onze cool mom van deze week aan den lijve ondervonden. Of haar droom om nog een kindje te krijgen ooit uitkomt is nog erg onzeker. Maar ondanks alle tegenslagen genieten Sabine en haar man Mathijs intens van hun zoontje Bram (3) en maken ze een feestje van elke dag. Als je je zo sterk en positief weet te houden na veel ellende, ben je in onze ogen écht op en top een Cool Mom!

De bevalling van Bram heeft jullie leven op zijn kop gezet, deelde je laatst op Instagram. Wat is er gebeurd?

Na een geweldige zwangerschap van Bram, was de bevalling een hel. Mijn verloskundige was haar klokje vergeten, waardoor het moment van persen bijna 4 uur duurde in plaats van de gebruikelijke anderhalf uur. Met alle gevolgen van dien. Ik heb twee spoedoperaties ondergaan, werd per ambulance van het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis gereden en ik kreeg 9 zakken bloedtransfusie. Ik heb uiteindelijk twee dagen op de Intensive Care gelegen. Een kraambed waar geen enkele moeder op hoopt. Gelukkig was Bram een kerngezonde baby en kon ik na de IC eindelijk echt met hem knuffelen. Dan denk je: ik heb het allemaal gehad en nu is het tijd van genieten. Helaas was het tegendeel waar. Bram was 7 weken oud toen ik een kijkoperatie kreeg. Deze ging ook fout, en de enige optie was een keizersnede om de bloedingen te verhelpen.

"Ik heb inmiddels elf operaties gehad, maar ondanks alles wil ik heel graag nog een keer moeder worden. Maar de vraag of Bram ooit een broertje of zusje krijgt is erg onzeker. We gaan kijken of het via IVF zal lukken."

Ondanks deze ellende had ik heel sterk het gevoel dat ik nog een keer moeder wil worden. Er was 1 probleem: mijn cyclus bleef uit.  Na tig onderzoeken te hebben gehad, blijk ik het syndroom van Asherman te hebben, in de zwaarste gradatie. Dit houdt in dat ik verklevingen in de baarmoeder en eileiders heb. Ondertussen heb ik elf operaties ondergaan en is de vraag of Bram ooit grote broer wordt onzeker. Na de laatste operatie hebben we groen licht gekregen. We krijgen nog één kansje. Binnenkort hebben we een vervolgafspraak en zal er ook besproken worden hoe ons IVF traject zal worden. Eindelijk na 3 jaar een poging! Ondanks de hele gebeurtenis ben ik supergelukkig en blij Bram te zien opgroeien. Met of zonder broertje of zusje.

Ongelooflijk, wat een heftige reeks gebeurtenissen. Wat heeft dat met jou gedaan?

Sinds ik moeder ben geniet ik meer van het leven dan ooit. Door mijn bevalling stond ons leven even goed op zijn kop. Nu ben ik iedere dag zo dankbaar dat ik Bram zie opgroeien. Ik geniet nu meer dan voorheen. Je waardeert de kleine dingen, zoals een glimlach of een groet. Ik leef met de dag! En dat terwijl ik voorheen echt van de planningen was... 

Hoe ziet jouw leven er uit? Wat doe je?

Ik ben een werkende mama. Van maandag t/m donderdag ga ik iedere ochtend vroeg de deur uit om met de trein naar mijn werk te gaan. Van oorsprong ben ik grafisch vormgever. Ik heb jaren in het reclame/drukkerij wereldje gewerkt. Anderhalf jaar geleden moest ik in verband met economische omstandigheden het ontgelden. Omdat het werk in de grafische branche niet voor het oprapen ligt bij mij in de buurt, doe ik nu totaal iets anders. Ik teken plattegronden in voor een groot bedrijf. Voor het eerst in mijn leven een baan zonder stress! En supercollega’s. Het werk bevalt me zo goed dat ik hier voorlopig niet weg ga!

Hoe regel jij het om te doen wat je doet qua balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Bij mij op kantoor mag je zelf je tijd indelen. Ik werk het liefste heel vroeg waardoor ik ook op tijd thuis ben voor Bram. Ik vind het heerlijk om voor het eten nog lekker met hem te spelen. Het enige nadeel is dat ik Bram ’s ochtends vroeg niet zie. Gelukkig stuurt mijn man ieder werkdag foto’s en filmpjes zodat ik toch het gevoel heb dat ik niks mis. Op maandag past mijn schoonmoeder op, en de rest van de week gaat Bram naar de opvang. Op vrijdag is het mamadag! Dan gaan we leuke dingen doen. Maar ook thuis zijn is fijn. In het weekend zijn we met z’n drieën vrij. We proberen van ieder weekend een feestje te maken.

Waar kun jij als moeder niet zonder?

Mijn telefoon. En dan voornamelijk mijn camera. Ik maak graag en veel foto’s van Bram. Van al die foto's maak ik heel graag fotoalbums. Ik heb zelf maar één album van toen ik klein was. In de jaren ’80 was het natuurlijk ook anders en maakte niemand zoveel foto's als we nu doen. Maar ik heb zoveel leuke foto's en vind het ontzettend leuk om albums te maken. Bram is net 3 jaar oud en heeft al twaalf albums in de kast staan. Tja, ik kan moeilijk keuzes maken betreft foto’s haha.

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin?

Wat wij erg belangrijk vinden thuis is lekker jezelf zijn. En dat vinden we voor Bram ook erg belangrijk. Hij moet zichzelf ontplooien, zichzelf leren kennen en de wereld ontdekken. En daar hoort ritme en regelmaat wel bij. In ons huis kan en mag alles tot op zekere hoogte.

Wat is jouw ultieme tip om je niet alleen maar moeder, maar ook een mooie vrouw te voelen?

Ik voel me eigenlijk altijd op en top vrouw! Voor en na de bevalling. Ik voel me fijn als ik mooie kleren draag, make-up op heb en mijn haren gestyled zijn. Maar ik heb me niet altijd prettig gevoeld. 

"De afgelopen 2,5 jaar heb ik hard gewerkt om alle extra kilo's kwijt te raken. Ik ben nu weer echt mezelf."

Voor ik zwanger raakte, was ik 15 kilo aangekomen. Tijdens mijn zwangerschap kwamen er nog een 30 bij. Ook al had ik mooie kleren aan en had ik echt aandacht besteed aan mijzelf, als ik in de spiegel keek kon ik wel janken. Dit was ik niet. De afgelopen 2,5 jaar heb ik alle ellendige kilo’s eraf gewerkt. Een behoorlijke martelgang. Maar we zijn er weer! Ik voel me weer happy en mooi.

Welke moms vind jij zelf cool?

Naast mijn moeder en schoonmoeder (toppertjes die altijd voor ons klaar staan) volg ik op Instagram veel coole mama's!. Met een van hen heb ik laatst een heel prettig privé gesprek gehad naar aanleiding van mijn post over de bevalling van Bram. Door mijn verhaal te vertellen zijn er meerdere mama’s heel open geweest en dan blijkt dat het niet bij iedereen rozengeur en maneschijn is.

Heb je ook zoveel bewondering voor Sabine gekregen? Op Instagram kun je haar als @mommy_of_bram volgen!

 

 

Rosanne Buitendijk

Door

17 januari 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.