Cool Mom | Joëlle Rothuizen

We laten je wekelijks kennismaken met een cool mom die ons inspireert. Deze week spreken we Joëlle Rothuizen op wie wij een echte mom crush hebben.

Joëlle Rothuizen (30) is moeder van zoontjes Phoenix (2) en Indy (7 maanden). Ze heeft een waanzinnig oog voor fotografie en design, dé reden dat we verliefd zijn op haar Instagramfeed. Onlangs gooide ze het roer om en richtte concept styling agency Inblckandwht studios op. We vinden Joëlle absoluut een prachtige Cool Mom van wie we meer willen weten.

Heeft het moederschap je veranderd?

Kinderen krijgen zorgt ervoor dat  tijd een ander begrip wordt. Jaren kabbelen niet langer voort maar krijgt een gezicht. Je leeft in mijlpalen. En alles raakt me veel dieper sinds ik moeder ben. Liefde is veel groter, maar angst ook. Je hebt ineens zoveel te verliezen. 

Hoe zien jouw dagen eruit? 

Vorig jaar hebben we een jaar in Amerika gewoond voor mijn werk als filosoof. Even helemaal weg zijn uit je normale context en weg zijn van alle sociale ruis zorgt ervoor dat je ontdekt wat je echt nodig hebt in het leven. Dat in combinatie met het feit dat ik dit jaar 30 ben geworden, zorgde ervoor dat ik veel heb nagedacht over mijn dromen, ambities en hoe voor ons het ideale gezinsleven eruit ziet.

"Na ons jaar in Amerika heb ik besloten het roer om te gooien en oude dromen achterna te gaan."

Het heeft me doen besluiten het roer om te gooien en oude dromen achterna te gaan. In september begin ik met een nieuwe baan bij de publieke omroep en daarnaast ben ik mijn eigen stylingbedrijfje Inblckandwht studios begonnen.

Hoe regel jij het om te doen wat je doet, qua balans tussen werk, familie en sociaal leven?

Mijn man en ik werken allebei veel zelfstandig, veel vanuit huis en op onregelmatige tijden. Dit zorgt ervoor dat de kinderen in principe bijna altijd bij een van ons thuis zijn. Daarnaast hebben we een fantastisch sociaal netwerk met liefhebbende opa's en oma's in de buurt. iets wat ik extra waardeer nu we weer in Nederland wonen.

Wat vind jij heel belangrijk binnen je gezin? 

Omdat we vaak op gekke tijden werken en ook in de weekenden allebei vaak weg zijn, zijn de maaltijden heilig. Echt quality time. Vooral het ontbijt. Dat doen we elke ochtend heel uitgebreid en burgerlijk met een krant, versgeperst sap, zelfgemaakte muesli en lekkere koffie. En op maandagochtend, als we allebei vrij zijn, daarna het liefst nog een uur naar het bos. Verder kookt Michael elke avond uitgebreid en met alleen maar verse ingrediënten. Echt een luxe! Als hij 's avonds vroeg weg moet (hij is muzikant) eten we gewoon heel vroeg - soms al om half 4 's middags.

Wat is jouw ultieme tip om je naast moeder ook vrouw te volen?

Door naast mijn gezinsleven ook 'mijn eigen leven' te hebben. Werken maakt mij een leuke vrouw en moeder. het geeft me energie en zorgt ervoor dat als ik met mijn kindjes ben, ik er ook echt helemaal voor hen ben. De kinderen zijn nu nog klein, maar zij zullen ook steeds meer hun eigen leven krijgen. Ik vind het belangrijk dat ze zo ook leren dat de wereld niet alleen om hen draait maar dat ze onderdeel zijn van een groter geheel.

Wat inspireert jou?

Mensen kijken, opruimen, veel buiten zijn, stilte, goede vrienden en al die inspirerende ondernemende vrouwen die ik afgelopen twee jaar via Instagram heb 'ontmoet'.

Voor ik moeder werd zei ik altijd dat mijn kind nooit...

Toen ik zwanger was van Phoenix maakte ik de afspraak met mezelf dat een kinderkledingstuk maximaal €25 mocht kosten. Dat vond ik eigenlijk al heel veel, omdat ze het maar kort aanhebben. Aan die afspraak hield ik me al binnen een maand niet meer, haha. Het bleek moeilijk om kleertjes in mijn stijl te vinden bij de gewone high street merken, maar via Instagram ging een wereld voor me open.

"Aan mijn afspraak om niet meer dan 25 euro aan een kinderkledingstuk te houden hield ik me na een maand al niet meer. Ik ontdekte zoveel prachtige kleine merken via Instagram."

Ik ontdekte prachtige kleine merken met een minimalistisch design, zachte stofjes en een goede pasvorm. En belangrijk om te weten dat kinderkleren eerlijk gemaakt zijn en zonder gifstoffen, want ze stoppen alles in hun mond. Ik geef liever meer geld uit aan een paar goede stukken die overal bij kunnen en die ze echt vaak dragen dan aan een kast vol gelegenheidskleertjes die gelijk verwassen zijn. Dat doe ik voor mezelf ook. 

Wat zijn je tips/adviezen voor andere moms?

Laat je inspireren, niet intimideren door andere vrouwen. 

Wil je meer zien van Joëlle? Volg haar zeker op Instagram en ontdek waarom wij fan zijn van haar foto's. 

Door

29 augustus 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.