Onze favoriete babyverzorging zonder schadelijke ingrediënten

Onze favoriete babyverzorging zonder schadelijke ingrediënten

Merk jij ook dat je voor je kleintje extra oplettend bent met welke verzorgingsproducten je wilt gebruiken? Je wilt geen rommel op de wangetjes smeren waar de huid juist van uit balans raakt. Dit zijn onze favoriete eerlijke, niet schadelijke verzorgingsproducten voor kleine kinderen.

Dat een babyhuidje teer en puur is weet je wel, maar wist je dat de babyhuid 5 keer zo dun is als de huid van een volwassene? Daarom kunnen er sneller irritaties ontstaan en kunnen schadelijke stoffen ook nog eens makkelijker in het lichaam komen. Het is dus best slim om te kijken naar een milde formule, zonder parfum, parabenen en andere chemische of synthetische toevoegingen zodat je eventuele huidproblemen niet gaat opzoeken. En ook fijn: wat goed is voor je baby, is natuurlijk ook goed voor jou. Dit zijn onze favoriete babyverzorgingsproducten.

petit&jolie

Petit&Jolie is een mooie, Nederlandse verzorgingslijn voor baby's, kinderen en zwangere vrouwen. De ingrediënten zijn honderd procent van natuurlijke oorsprong en de producten zijn allemaal vrij van parabenen, kleurstoffen en zeep. Word je er dan nog wel schoon van en ruikt dat nog wel een beetje fris? Jazeker. Ingrediënten als zout, kokosolie en kamperfoelie extract hebben een prima reinigende werking. Petit&Jolie heeft een uitgebreide lijn met bodylotion, billencrème, shampoo, badolie en handzeep die huizen in vrolijk gekleurde verpakkingen. Je shopt het hier

Mádara Baby & Kids

Mádara heeft een baby & kidslijn bestaande uit vier producten: een hydraterende lotion, shampoo, een bad-en douche was en een heerlijke olie. Zonder parfum, dus het ruikt neutraal. De belangrijkste ingrediënten zijn braambes, havermelk, cacaoboter, pruimpitolie, lindenbloesem en kamille. Op de ingrediëntenlijst staan wel dingen als Sodium Coco Sulfate waarvan je misschien denkt: dat klinkt slécht! Maar dit is een milde reiniger die in tegenstelling tot andere sulfaten niet kan doordringen in de huid en niet in de bloedbaan terecht komt. Conclusie? Een prachtige nieuwkomer (verkrijgbaar sinds 2016) met mooie looks en een mooi innerlijk die het zeker goed zal doen als cadeautje voor nieuwe mama's. 

Wist je dat de huidbarrière van kinderen tot 12 jaar nog niet helemaal ontwikkeld is ? 

naïf

'Ik kan niet stoppen met aan haar te ruiken', zei mijn zus die voor het eerst Naïf gebruikte bij mijn zeven maanden oude nichtje. Dit Nederlandse babyverzorgingsmerk bant parfum als ingrediënt niet helemaal, maar gebruikt een allergeen-vrij synthetisch parfum. Naïf heeft heerlijke hypoallergene, pH-neutrale producten zónder irriterende ingrediënten. Dat wil je toch? Als kers op de taart zien de verpakkingen er prachtig uit waardoor je een winning kraamcadeautje in je handen hebt. Je bestelt Naïf hier!

dr. leenarts

Marjolein Leenarts is dermatoloog en moeder van 3 kids. Een gouden combinatie toch? Zij mistte eerlijke, goede producten voor de dagelijkse verzorging van het babyhuidje en besloot om dit zelf te gaan ontwikkelen. Inmiddels is haar fijne verzorgingslijn uitgebreid met producten die helpen bij berg én heeft ze een handig boek geschreven: Handboek over de Huid 0-4 jaar.  De babybillenzalf werkt als een tierelier bij rode, geïrriteerde billetjes en met haar bergzalf verdween de berg bij mijn spruit als sneeuw voor de zon. Yes, de producten van Dr. Leenarts zijn gewoon ontzettend fijn. Je shopt het hier

Wist je dat overmatige blootstelling aan onnodige toevoegingen in verzorgingsproducten kan resulteren in allergieën?

Loverock

Ook Loverock is een natuurlijk verzorgingsproduct van Hollandse bodem. En deze kun je net zo goed in je eigen badkamerkastje zetten als op de commode. De flacons hebben zo'n cleane look, dat je niet persé speciaal iets voor kids verwacht. De producten zijn hypoallergeen en wel speciaal ontwikkeld voor baby's en kinderen, maar doen net zo goed hun werk bij jou! In het assortiment vind je gezichtscrème, zonnebrandcrème, handige mini's, shampoo, olie, douchegel... alles wat je nodig hebt, zonder parabenen en chemische ingrediënten. Plakt niet en ruikt lekker dankzij het allergeenvrije parfum.

Zarqa 

Zarqa is een milde huidverzorging voor volwassenen met een hele fijne baby en-kinderlijn.  De verpakkingen ogen wat klinisch en ongezellig, maar hé, het gaat om de inhoud. Zarqa wordt aangeraden door dermatologen dus dat zit goed. Er is een gezichts- en lichaamscrème, wasgel, lichaamsolie, zachte shampoo en billenspray. De producten zijn vrij van parfum, parabenen, conserveringsmiddelen en zeep.  

Vind jij het ook lastig om nu duidelijk te weten op welke ingrediënten je moet letten? Wat is goed en wat is slecht? Houd ons dan in de gaten want binnenkort leggen we je het allemaal uit in een handig artikel.  

Overige bronnen: Dr. Jetske Uljee 

Rosanne Buitendijk

Door

26 juni 2020

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.