6 dingen die je voorgenomen had nooit te doen als je moeder werd (en toch doet)

Ik dacht altijd wel wat van vrouwen die al moeder waren. Hoe zou ik het NIET doen? En toen werd ik mama, en eerlijk is eerlijk, ik ben soms ook zo!

Toen ik zwanger werd gingen er heel veel dingen door mijn hoofd, hoe zou ik het wel, maar ook zeker niet willen doen? Wat deel ik wel en wat niet? Enzovoorts. Er zijn mensen die wanneer je zichtbaar zwanger bent, je opeens hun hele bevallingsverhaal gaan vertellen zonder dat je daarop zit te wachten of om vroeg! Ja dit gebeurt echt, zelfs in de supermarkt door wildvreemden. Dit was iets waarvan ik zeker wist, dat ga ik zeker niet doen. WHY tell me WHY?!

Ik ga niet veel praten over mijn kind

Maar ik dacht ook zeker wat van vrouwen die al moeder waren, je gaat jezelf toch vergelijken. Ik zei altijd: 'Ik word niet zo’n moeder die de hele tijd over haar kind praat.' Maar ik moet soms echt mijn best doen om het niet over Daan het hebben en het is niet dat ik verder geen leven heb, maar hij is gewoon super leuk om over te praten. Ik raak er niet over uitgepraat, hij eet of juist niet, hij slaapt of juist niet, hij maakt geluid (HARD!), hij beweegt (VEEL!).

Je kind dragen door het park

Ik begreep nooit waarom mensen met een lege wagen door het park liepen en dan hun baby vasthielden. Sorry ouders dat ik dat raar vond, zelf deed ik dat in het begin van Daan zijn leven ook, toen hij door de stomme reflux gewoon niet lekker op zijn rug lag. En nu doen we het zelfs nog weleens, omdat Daan zich dan verveeld in de wagen en dan is het natuurlijk veel leuker bij papa in zijn nek. Dat begrijpen wij allemaal.

Lopend koffie drinken

Ik snapte nooit waarom moeders in een koffietentje nooit rustig hun koffie konden drinken, nu drink ik zelf alleen nog maar lopend koffie als ik met Daan ben.

In de supermarkt de kinderwagen blijven wiegen

Voordat ik moeder was zag ik van die moeders in de supermarktrij die heel druk met hun wagen stonden te schudden, toen dacht ik, doe niet zo gek. Nu denk ik, het shakenbabysyndroom is er niks bij, als hij nog maar even kan slapen. Ik heb mijzelf er zelfs al een keer op betrapt dat ik mijn volle boodschappentas aan het wiegen was op weg naar huis alsof het Daan was, maar Daan had ik bewust een keer bij zijn vader thuisgelaten.

Ik ga mijzelf niet verslonzen!

Ik zei altijd: 'Ik ga mijzelf niet laten verslonzen'. Nou, ik kan mij niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst mijn benen heb geschoren. Maar ja, ik kan mij wel meer niet herinneren. Wellicht komt dat door het slaaptekort, want iedereen die zonder kinderen nog durft te denken dat ze moe zijn, please think twice!

Haar fohnen

En mijn haar hè, ik kan het fohnen maar het zit binnen vijf minuten weer in een knot, want Daan vind mijn haar super interessant en laat het liever ook niet meer los als hij het te pakken heeft. Geloof mij, geen feest! Weet je nog dat andere vaders of moeders zeiden: 'Geniet ervan, want alles gaat zo snel.' Ik dacht altijd wat een truttig gelul maar nee echt, wat gaat het snel! Daan is bijna 15 maanden waarvan ik 7 maanden samen met hem thuis ben geweest. Wat heb ik genoten en wat gaat de tijd snel.

Geeft niet dat je niet alles snapt als je nog geen moeder bent

Als je geen moeder bent snap je sommige dingen echt niet, en dat is niet erg, dat kan je kinderloze mannen of vrouwen ook niet kwalijk nemen. Je kan hooguit af en toe (lees: echt af en toe) dingen delen, zodat zij kunnen meegenieten van jouw geluk of gedoe ;)

Heb jij dit ook? Zijn er dingen die jij nu ook WEL doet? 

Door

15 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Elke week een awesome mailtje van ons?

Down-to-earth informatie over je zwangerschap, babykamer inpiratie, wat je echt moet weten voor je bevalt, tips voor meer energie en meer.

Alles wat je moet weten over opvoeding, kinderkamer inspiratie, toffe musthaves, momlife artikelen, tips van andere moeders en meer.